Spelerscontact

 
 
Mandolineorkest Estrellita is op zoek naar een

Contrabassist ( die ook kan strijken)

Het orkest bestaat uit 47 spelende leden met eerste en tweede mandolines, mandola’s , gitaren en een mandoloncello. De leden hebben zich al heel lang verbonden aan het orkest, waardoor de verbinding met en de betrokkenheid op elkaar erg groot is. Nieuwe leden zullen in een warm bad komen. Het orkest repeteert in Molenschot, iedere zondagochtend van 10.00 tot 12.30 uur.
Het programma dat Estrellita normaliter ten gehore brengt bestaat uit (licht)klassieke muziek. Ook folkloristische, eigentijds klassieke- als populaire muziek wordt regelmatig uitgevoerd.

Estrellita is een amateurorkest, maar inmiddels uitgegroeid tot een semi-professioneel orkest. In de loop der jaren heeft Estrellita tijdens haar concerten medewerking gekregen van onder andere Guus Meeuwis en Paul de Leeuw. Daarnaast heeft het orkest zowel Dana Winner als Robert Long mogen begeleiden tijdens een meerdaagse kersttournee in België en Nederland. Het orkest heeft in haar rijke muzikale verleden eveneens diverse concertreizen gemaakt, ondermeer naar Duitsland, Spanje, Slovenië en Polen.

Dirigent Benny Ludemann is in Nederland de belangrijkste persoon op het gebied van de verbetering van de mandolinetechniek. Naast zijn docentschap op de muziekschool te Breda,  heeft hij ervoor gezorgd dat mandoline als hoofdvak op het Sweelinck conservatorium in Amsterdam een feit is geworden en heeft daar ook jarenlang gedoceerd.

Bij interesse graag contact opnemen met Rica Boemaars
hjmboemaars@gmail.com / 06 51594556

 


 
 
 
 
Het Regionaal Mandoline en Gitaar Orkest (RMGO) zoekt spelers
 
Speel jij mandoline, mandola, gitaar, mandoloncello of contrabas en vind je het leuk om samen te spelen in een orkest, dan ben jij bij ons van harte welkom.
Wij repeteren elke tweede zondag van de maand in Wijkcentrum de Pol in Zwolle van 10.30 - 16.00 uur.
O.L.V. dirigent Leo van Rutte worden klassieke speeltechnieken toegepast waardoor een breed repertoire van Barok tot klassiek en van Romantiek tot moderne een folkloremuziek mogelijk is.
 
Voor inlichtingen kun je mailen of bellen met onderstaande personen:
 
Leo van Rutte: leovanrutte@kpnmail.nl mob.: 06 44370188
Joos van Steijn: joosvansteijn@solcon.nl mob.: 06 44446086
Olga Spijkerman: olga.spijkerman@planet.nl mob.: 0621585576
 
13-04-2022
 
Het Eerste Schiedamse Mandoline Orkest O.N.I. is op zoek naar een bassist.
 
Sinds 2006 moet ons orkest het stellen zonder bassist, tijdens concerten doen wij nogal eens een beroep op een gastspeler. Hoe fijn zou het zijn als wij weer een eigen bassist onder onze leden mogen hebben! Wij repeteren op woensdagavond in Schiedam.
Natuurlijk zijn ook mandoline- , mandola- mandoloncellospelers en gitaristen welkom.
 
Telefoon: 06 24786188
E-mail: carlameijran@gmail.com
13-04-2022