Adviesraad

De Adviesraad bestaat uit vijf leden die op professioneel niveau werkzaam zijn als muziekdocent, dirigent en / of uitvoerend musicus. Ze beschikken over de deskundigheid die voor het Verbond belangrijk is. In de praktijk betekent het dat alle ledenvan de Adviesraad professioneel bezig zijn met de gitaar, de mandoline, mandola en mandoloncello, de hoofdinstrumenten van het mandoline-orkest.

De Adviesraad adviseert het NVvMO-bestuur op artistiek en muziektechnisch gebied, ze houdt het bestuur op de hoogte van de ontwikkelingen op gitaar-, mandoline en orkestgebied en volgt de ontwikkelingen bij vergelijkbare organisaties als het Verbond en bij de muziekscholen. Kortom, de Adviesraad helpt mee het Verbond op muzikaal gebied bij te blijven.

De Adviesraad werkt nauw samen met het Bestuur voor wat betreft de invulling van bijzondere activiteiten, zoals kaderdagen, speeldagen, workshops en dergelijke. Verder ligt de verantwoordelijkheid voor het afnemen van de mandoline- en gitaarexamens bij de Adviesraad: de examinatoren zijn doorgaans leden van de Adviesraad. Ook levert de Adviesraad (in de regel) de juryleden bij de festivals en concoursen die door het Verbond georganiseerd worden.

De Adviesraad is er vanzelfsprekend ook voor de leden van het verbond. Zij kunnen advies geven over lesmogelijkheden, muziektechnische vragen, over instrumenten etcetera. Ook kunnen individuele leden van de Adviesraad orkestrepetities bijwonen, problemen helpen signaleren en adviseren over mogelijke oplossingen en meehelpen die oplossingen te realiseren, dit uiteraard tegen vergoeding door het orkest van eventuele kosten die een uitgebreidere begeleiding nu eenmaal met zich mee kan brengen.

De leden van de Adviesraad (in alfabetische volgorde) (klik op de foto's voor verdere informatie):


Annemie Hermans,

Keerend 21
6171 VR Stein
tel.: 046- 4339903

email: adviesraad@nvvmo.nl
Lenie Kerkhoven-Noordzij

Verlengde Fortlaan 21A
1412 CW Naarden
Tel.: 035-6780969

email: adviesraad@nvvmo.nl


Benny Ludemann, Bestuursadviseur

Schoutstraat 29
5121 KA Rijen
Tel.: 0161-225926 / 06-53257739

email: adviesraad@nvvmo.nl
Daniëlle de Rover

Damstraat 41
3371 AC Hardinxveld-Giessendam
Tel.: 06-13468638

email: adviesraad@nvvmo.nl
Afbeelding invoegen